Nieuwe versie WordPress 3.8

Sinds vandaag is er een nieuwe versie van WordPress uit. Namelijk versie WordPress versie 3.8. In deze update zijn een tal van nieuwe functionaliteiten opgenomen, zoals bijvoorbeeld de vormgeving die op de schop is genomen. Hierdoor is WordPress te gebruiken vanaf welk (mobiel) apparaat dan ook. Ook zijn er enkele aanpassingen gedaan voor de gebruikersvriendelijkheid en kan er nog flexibeler worden gewerkt. Daarnaast zijn er meer dan 10 bugs/fouten opgelost.

Bij veel klanten is afgelopen jaar WordPress toegepast als CMS voor het beheer van de website. Het is belangrijk om versies van opensource web pakketten, zoals WordPress, goed bij te houden. Dit omdat er in de nieuwe versies nieuwe functionaliteiten zitten, maar nog belangrijker; veilingheidsupdates.

Voor de nieuwsgierigen onder ons: op detailniveau is er nog veel meer aangepast. De volledige lijst vind je hier op de WordPress Codex.

Zelf updaten of laten doen?
In veel gevallen kun je zelf veiligheidsupdates uitvoeren. Het is niet lastig, maar het is wel belangrijk dat je dit nauwkeurig doet en mocht er iets mis gaan.. is het wel belangrijk dat je een back-up hebt via het controle paneel. Een aantal keren per jaar brengt WordPress een nieuwe versie uit; regelmatig met veiligheidsupdates maar ook nieuwe functionaliteiten die het beheren van je website nog gemakkelijker maken. Veel mensen laten dit aan WordPress experts over tegen betaling, zoals door de ICT Prins. Mocht je een onderhoudscontract hebben, dan wordt dit allemaal voor je geregeld.

Heb je geen onderhoudscontract en wil je het zelf doen? Dan kan je met behulp van de inloggegevens voor DirectAdmin de back-up maken en via de inlog gegevens voor WordPress kan je updaten. Zowel de plug-ins als WordPress. Heb je deze gegevens niet? Dan kan je die opvragen via info@deictprins.nl.

Wat gebeurt er als ik WordPress niet update?
Je mag natuurlijk helemaal zelf kiezen wat je er mee doet. Wij jagen onze klanten niet op kosten, maar wij vinden wel dat het ook onze taak is om je hierin te adviseren en indien het gewenst is ook ondersteuning te bieden hiervoor. Door regelmatig te updaten verklein je het risico’s op hacks/inbraken, maar helemaal uitsluiten kan je het nooit. Mocht het toch gebeuren, dat je website wordt gehackt, zullen wij er voor zorgen dat op zeer korte termijn je website weer terug wordt geplaatst met behulp van de back-ups die worden gemaakt (tegen betaling).