Gebruiksvriendelijke websites

Wat is responsive design?

Anno 2014 is het niet meer weg te denken; tijdens je pauze, in het openbaar vervoer, op een terrasje en/of ’s avonds op de bank: even snel je favoriete website bezoeken. Of misschien even snel via een populaire zoekmachine op zoek naar een bedrijf of product op internet. Een grote frustratie bij website gebruikers is dat de website niet goed functioneert op een mobiele telefoon of een tablet. In de afgelopen jaren bezochten gebruikers al meer websites via de telefoon/tablet dan via de PC. Als uw website geen goede weergave heeft op mobiele apparaten, loopt u potentiële klanten en dus wellicht ook omzet mis.

Het is meer dan alleen een website kleiner maken!

Veel mensen denken dat een responsive website alleen de website kleiner maakt op kleine apparaten… dat klopt ook wel, maar het is meer dan dat. De website wordt indien nodig automatisch opnieuw ingedeeld en kan volgens slimme technieken afbeeldingen/blokken verbergen of weergeven op andere plaatsen. Zo wordt de belangrijkste content van uw website weergeven, zodat de bezoekers snel hun informatie kunnen vinden.

Bij een responsive website is het in bijna alle gevallen niet noodzakelijk om in te zoomen en horizontaal te schuiven met de positie van de website op de mobiele telefoon of tablet. De letters worden automatisch aangepast naar een duidelijk leesbaar formaat waardoor de website super gebruiksvriendelijk wordt! Er valt geen informatie aan de linker of rechterkant van de website weg.

Tevens wordt het menu op een speciale manier weergegeven, waardoor via elk apparaat de website goed door te navigeren is.

Oef, klinkt allemaal heel mooi. Maar kan ik dat wel?

Het gaat vol-automatisch! De teksten plaatst u via het CMS WordPress online en het systeem zal er zelf voor zorgen dat de inhoud van de website wordt aangepast voor mobiele telefoons en tablets. U hoeft geen rare trucs uit te halen om een goed resultaat te krijgen. U kunt dus uw website content beheren in 1 systeem en de website zal op het juiste moment de juiste informatie in een goede weergave tonen.